Tarot karta Vrag: besplatno tumačenje

Tarot karta Vrag besplatno objašnjenje

Velika arkana

Broj 15

U astrologiji i planetarnom značenju pod znakom je jarca.

U tarotu karta Vraga jedna je od najlošijih karata svojim značenjem, pa čak i u poveznici s drugim kartama, teško može na dobro. Vezana je za pohlepu, sve materijalno za čim pretjerano žudimo, ambicije ispred svega drugog, trčanje za zaradom pod raznim izlikama, a najviše lažima kako sebi tako i drugima, s obzirom na to da je karta tarota Vrag, Sotona ili Đavo obilježen lažima i pohlepom.
Ona označava i nezdrave intimne žudnje u ljubavnim vezama i van njih. Obilježje joj je svaljivanje krivice uvijek na nekog drugog za svoje neuspjehe.
Otvaranje tarot karte Vrag ili tumačenje
Jeste li vaš posao? Ima li više razlike između vas i onog što izgarajući radite preko svake mjere uz mnoštvo opravdanja što se vaš život pretvorio u vaš posao?
Kad vas posve preuzme posao i kada to opravdavate “moranjem” zbog egzistencije ili nečeg trećeg i pri tome sve dublje tonete u taj posao zanemarujući sve drugo…Što očekujete od života? Što očekujete od ljubavi koja nam je svima najvažnija, pored zdravlja, naravno?
Ako ste u ljubavnoj vezi ili braku, proces raspadanja odnosa teče neprimjetno, ali progresivno sve dok se jednog dana ne nađete pred svršenim činom. Često biva kasno da se stvari poprave kada se suočite s ljubavnim partnerom/partnericom koja vam jednog lijepog dana priopćava da više ne želi biti u ljubavnoj vezi s nekim koga jedva da viđa, s nekim kome je uvijek na drugom mjestu, s nekim tko je sve stavio ispod posla i karijere. Kako smo sigurni u jedan ovaj život samo, a za ostale živote baš i nismo, bilo bi dobro da se sjetite smrtnog časa ili, kako se to kaže Memento mori; nemojte da žalite pri posljednjem udahu za onim što ste zbog karijere i novca propustili.
Balans između poslovnih obveza i ljubavnog života može se naći, a da se pri tome ne zapostavlja ni jedno ni drugo i tu vas samo strah može spriječiti da to sebi priznate i da taj balans, (ili ravnotežu), uspostavite.
Ova karta nije tu da vas uplaši kad se pojavi u tarot otvaranju, ona je da opomene, da savjet za ljubavne veze, posao, i ostalo i podsjeti, da nas potakne na ono bitno u životu i skrene s puta na kojem smo zalutali.