Tarot majstori: ljubavni tarot pitanja i savjeti

Ljubavna tarot pitanja su ona koja se najčešće postavljaju tarot majstorima. I najčešće pitaoci nisu zadovoljni odgovorima, jer očekuju nešto što žele čuti, pa čak kada se to i ispuni, zna doći do stanja da opet ne bude dobro. Zato je pažljivo osluškivanje smjernica dobrih tarot majstora od najveće važnosti kada je u pitanju tumačenje ljubavnog tarota za veze, brakove i slično.
Dobro postavljeno pitanje
Šta mi tarot karte savjetuju? Tako i odgovor biti precizan i jasan.
U nestrpljivosti da se što prije dozna budućnost, rijetko ko postavlja takvo pitanje, a umjesto njega ide: Hoću li se pomiriti? Da, na koncu, ovo je ključno pitanje, ali odgovor vam neće vrijediti ništa ako nemate smjernice iz tarota, ako vam ih se ne da i ako vam ih tarot majstor ne pruži, jer ćete se na kraju krajeva, kako to biva u većini slučajeva, opet vratiti na isto. Tumačenje tarota za ljubav jeste sagledavanje situacije kroz otvorene karte, a zatim i tumačenje karte po karte povezanih karata, itd. a sve u cilju da se da cjelokupna slika onoga što će biti i onoga što se može promijeniti čak i kada su karte najpovoljnije. Sudbinsko otvaranje i karmičko otvaranje ljubavnog tarota su dvije različite vrste proricanja budućnosti: dok je sudbinsko poprilično isključivo, karmičko otvaranje,koje je najčešće, težinu stavlja na vas. I zato pitanje Što mi tarot karte savjetuju jeste važnije od onog koje brzopleto postavljamo, kao što je “Hoću li se pomiriti.”
Tumačenje tarot majstora za ljubavna pitanja može vam spasiti ili poboljštati odnose, ovisno koliko vjerujete, ovisno da li pristupate sa sumnjom ili povjerenjem u moćni okultni medij tarot karata.
Pitanja vezana za druga područja života imaju iste smjernice kao i ova za ljubavni tarot. Svejedno je šta pitate, najvažnije je kako to pitate, za vas, za tumača karata kao i za sam tarot.
S astrološke strane gledano, također je bitno u kojem periodu života dolazi vaše pitanje, kako su vam zvijezde posložene, prosto rečeno. Astrologija i tarot povezani su isto kao i numerologija i tarot. Svaka ezoterijska grana je grana istog stabla.