KARTA TAROTA MJESEC

KARTA TAROTA MJESEC

TUMAČENJE I ZNAČENJE

POSEBNO TUMAČENJE TAROT MAJSTOR-Sanja

sudbina.org

Tumačenje tarot karte Mjesec ili Luna
Mjesec je svjetlo ovog svijeta – svijet sjena i noći. Iako su okolnosti često loše, ne moraju biti zastrašujuće. U pravim okolnostima, Mjesec nadahnjuje i očarava. On drži obećanje da sve što zamislite može biti vaše. Mjesec vas vodi do nepoznatog, tako da možete dopustiti neobično u svoj život.

U čitanjima, ova tarot karta često, Mjesec ili Luna, osamnaest Velika arkana, predstavlja strahove i tjeskobe – one koji dolaze u najmračniji dio noći. Karta 18 također govori o gubljenju u iluzijama. Budi na opreznost da ne dopustite obmane, lažne ideje i umišljanja da vas zavedu. Ponekad, Mjesec je signal da ste se izgubili i lutate besciljno ili stojite na mjestu ne znajući kamo i kako. Morate pronaći svoj put, svoju svrhu. Ili ne morate?

Osjećaj staha budi unutarnje demone te lako srljate u nešto za što mislite da možete povratiti na staro ili poporaviti time pogoršavajući situaciju.Bojite se da gubite konce. Strah je sveprisutan ili povremeno napada, s razlogom ili bez. Zapravo, negdje u podsvijesti vam je jasno da ne vidite izlaz te tako počinjete vjerovati u iluzije. Lažna slika o sebi i onome koga gubimo ili mislimo da gubimo. Što više mislimo da gubimo, to nam taj netko naoko više izmiče. Samozavaravanje. Zbunjenost.

Pa da se vratimo na početak:
Mjesec je svjetlo ovog svijeta – svijet sjena i noći. Iako su okolnosti često loše, ne moraju biti zastrašujuće. U pravim okolnostima, Mjesec nadahnjuje i očarava. On drži obećanje da sve što zamislite možete biti vaše. Mjesec vas vodi do nepoznatog, tako da možete dopustiti neobično u svoj život. Mjesec je svjetlo što obasjava put u noći ako se taj put potrudite pronaći van fantaziranja i već spomenutih iluzija.

I napomena, da se ova karta Mjesec često tumači vrlo jednostrano-kao loša, što nije točno. Svaka karta u tarotu ima dva lica i važno je u kojoj kombinaciji se otvori, s kojim kartama.

TAROT MAJSTOR SANJA