Otvaranja karata tarota i pitanja

Što nas pokreće da tarotu postavljamo pitanje? Je li osnovni motiv doista rješavanje nekog problema, dobivanje istinitog odgovora u vezi (ne) izvjesne životne situacije ili očekivanje odgovora koji će biti u skladu s našim željama? Većinom je to i jedno i drugo. Čitač karata ili majstor tarota procjenjuje koje bi otvaranje bilo sukladno pitanju koje mu je postavljeno.
U otvaranju tarot karata nema presudne važnosti broj karata koje su otvorene, no izuzetno je bitno prilagoditi otvaranje težini ili lakoći pitanja što vrhunski tarot majstori i čine. Imamo primjer otvaranja 3 karte tarota pri čitanju ili divinaciji gdje se može na neko jednostavnije pitanje dobiti vrlo precizan, ali i složen odgovor gdje se gleda prošlost, sadašnjost i budućnost pri čemu zadnja, treća karta predstavlja konačan ishod, krajnji odgovor na pitanje koje je postavljeno. Ako je pitanje vezano, recimo za financije i posao, za neku dobit ili gubitak, gatanje ili proricanje 3 karte tarota daje koncizan odgovor.

Hoću li uskoro dobiti posao?
Da li ću mijenjati posao?
Da li ću izgubiti posao?
Da li ću dobiti očekivane novce?
Ovo su vrlo jednostavna pitanja za tarot za razliku od pitanja:

Da li će se promijeniti uvjeti na sadašnjem poslu?
Da li ću se uspjeti izvući iz dugova i kada?
Da li ću se osloboditi mobinga na poslu?
Ova tri zadnja pitanja ipak su za jača otvaranja što ne mora nužno biti Keltski križ tarot otvaranje koji vam sagledava cjelokupnu sliku na bilo koje pitanje te daje opsežne odgovore ulazeći u dubinu pitanja, pozadinu pitanja i onoga koji to pitanje postavlja.
Za tarot tumačenje na ljubav može se reći isto: ako su pitanja jednostavna, manja otvaranja mogu dati odgovore, no ako su pitanja koja traže analizu situacije te opsežniji pregled i uvid, onda se otvara više karata da bi se više izvuklo ili doznalo iz tarota.
Oni koji samo iz zabave ili znatiželje bez određenog cilja postavljaju pitanja kartama dobit će odgovor isti kao i oni koji dolaze sa specifičnim problemom.
Pitajte tarot. Postoji da odgovori na pitanja na koja nam život ne odgovara kako so to naviknuli. Divinacijska moć svake karte kada se poveže s drugima je od neprocjenjivog značaja kada nas vjetar života počne nekontrolirano bacati amo tamo ili nas drži u mjesu i šiba.