Horoskopski Blizanci

Blizanci horoskop

21. svibnja – 20. lipnja

Element: Zrak

Kvaliteta: promjenjiva

Boja: svijetlo zelena, žuta

Dan: srijeda

Planet: Merkur

Najveća ukupna kompatibilnost: Strijelac, Vodenjak

Sretni brojevi: 5, 7, 14, 23

Horoskopski Blizanci, treći znak zodijaka, često je povezan s licemjerjem i prilagodljivošću, alii na svoju korist. Pojedinci rođeni pod ovim zračnim znakom, obično između 21. svibnja i 20. lipnja, poznati su po svojoj nepredvidivoj prirodi, mudrim komunikacijskim vještinama kao i svestranošću.
Blizanci su simbolično predstavljeni blizancima Castorom i Polluxom iz grčke mitologije. Poznati po svojoj dvostrukoj prirodi, duhovitošću, snalažljivošću i društvenošću.

U astrologiji su Blizanci povezani s elementom zraka, a s njima vlada planet Merkur. Simboliziraju dualnost i svestranost I sposobni su vidjeti razne životne situacije s više strane, dakle, iz šire perspektive.
Znatiželjni su, inteligentni i često istaknuti pojedinci koji vole učiti i komunicirati.

Poznati su po svojoj dvostrukoj ličnosti, često pokazujući kontrastne osobine u sebi, izraziti šarm i razigranost, što ih čini uzbudljivima i privlačnima.
Dvostruka priroda blizanaca ponekad može dovesti do neodlučnosti ili nedosljednosti, jer se nađu u škripcu u težnji da postignu balans između različitih strana svoje osobnosti. Međutim, ova dualnost također im daje jedinstvenu perspektivu na život i sposobnost prilagođavanja različitim situacijama.horoskop blizanci

Ljubav
U ljubavi su Blizanci jako šarmantni i simpatični partneri koji u odnosima cijene intelektualnu stimulaciju i dobru komunikaciju. Međutim, njihova dvostruka priroda ponekad može dovesti do problema kad treba uspostaviti zbiljniju emocionalnu vezu.
Potrebna im je sloboda i raznolikost kako bi zadržali svoj interes i cijene partnere koji će podržavati i cijeniti njihove vrline, ali i mane prije svega. Najveći izazov za Blizance u vezama je njihov strah od prepuštanja i sklonost da im lako dosadi sve. Znaju biti jako nepovjerljivi pri čemu često izgube voljene osobe zbog svoji sumnji i ispada posesivnosti.

S kojima znakovima se slažu Blizanci
Blizanci su najviše kompatibilni s Vagom, Vodenjakom i Ovnom, jer s njima dijele svoju avanturističku i društvenu prirodu i koji se mogu suočiti s izazovima u odnosima s emocionalnijim ili posesivnijim znakovima poput Raka ili Škorpiona: tu se njihova potreba za slobodom sukobljava s emocionalnom snagom i strašću.

Blizanci i Ovan
Ovo dva znaka zajedno su poput vulkana – uzbudljivi, intenzivni i krajnje nepredvidivi. Oboje vole dobru avanturu i spontanost. Njihove ljubavne veze su poput prštanja dobre energije, nose sve pred sobom.

Blizanci i Lav
I Lav i Blizanci su samoljubivi ma koliko im je stalo do društva osoba koje ih privlače, oni su uvijek sami sebi na prvome mjestu što vrlo redstavlja nepremostiv problem u održavanju ljubavne veze.

Blizanci I Vodenjak
S Vodenjakom imaju prirodni sklad u načinu na koji komuniciraju i povezuju se. Dijele ljubav prema lijepom, i obrazovanju i unutarnjoj harmoniji,kad su zajedno čineći divno i skladno partnerstvo.