Vedska astrologija i planetarni utjecaj 2020

Vedska astrologija ili Jyotish – svjetlo božansko – poučava nas mnogim mudrostima u pogledu utjecaja planeta na naš život. Vjeruje se da je ona božansko svjetlo koje donosi dobrobit čovječanstvu, svakom pojedincu ponaosob ako je pravilno razumije, proučava i prihvati na svom životnom putu.
Druga polovica ovoga mjeseca ima karakteristiku neočekivanih promjena na svim životnim područjima s gledišta vedske astrologije zbog specifičnog sraza Sunca i Mjeseca. Neki neće ni osjetiti promjene dok će na većinu, bili toga svjesni ili ne snažno utjecati trenutni položaj ova dva planeta.
U drevnoj vedskoj astrologiji se uči da planet smješten na spoju između dvaju ili više znakova odražava nestabilnost i nedostatak energije i neizvjesnost u svemu. Susret Sunca i Mjeseca događa se u jednom od ovih spojeva, što odražava nesigurnost našeg sadašnjeg vremena. Većina se u ovakvim periodima osjeća loše, izgubljeno, iscrpljeno žudeći za odgovorima, promjenama i jasnoćom dok istodobno trošimo fizičku i mentalnu energiju potrebnu za kretanje naprijed. Previše osvrtanja na prošlost koči napredovanje posebno u ljubavnim odnosima.
Svaki novi Mjesec može stvoriti slabu energiju, jer Mjesec vlada tekućinama u našim tijelima koje i jeste sadržano najviše od tekućine. To je poput energetske oseke ili praznine s očekivanjem da će se ono što je prazno opet ispuniti.
Ovo je dobro vrijeme da zastanemo, odmorimo se, razmislimo i prepoznamo mjesta u našim tijelima, umovima i životima koja su ranjiva i iscrpljena te da im posvetimo posebnu pažnju.
Najosjetljivije područje u našem životu svakako je ljubav, (bar za većinu ljudi), te je poželjno na ljubavne odnose gledati s više tolerancije, spremnosti na kompromis, a prije svega na opraštanje. Mjesec u ovom periodu čini nas preosjetljivima te možemo zapasti u situacije u kojima ćemo donijeti odluke zbog kojih bi kasnije mogli gorko žaliti. Usporiti – to je možda najvažnija odluka koju u ovakvim danima moramo donijeti. Usporiti na riječima i djelima, usporiti na unutarnjim emotivnim reakcijama… Planetarni utjecaj je izrazito jak osobito u spojnici Sunca i Mjeseca te smo usred velikih životnih iskušenja.
Ovo se osobito odnosi na osobe rođene u ovome mjesecu i onome koji dolazi, desetom, dakle, većinom osobama rođenima u znaku Vage, jer je promjena i započela u drugom dijelu rujna/septembra i trajat će na ovaj ili onaj način poduže.
Kako su Vage neodlučne, često promjenjivog raspoloženja, sklone iznenadnim promjenama tako im se to više preporučuje da uspore u svemu bar na jedan kraći period, a osobito u ljubavnim odnosima, bilo da je u pitanju veza ili brak ili nešto slično tome.
Posvetite više pažnje Jyotishu – vedskoj astrologiji – možda vam iz korijena promijeni život na bolje kao što to čini od davnih vremena.