TAROT KARTE GATANJE

TAROT KARTE GATANJE

KARTA TAROTA KOLO SREĆE

TAROT KARTE

Napustiti sve. Ostaviti dosadašnji život za sobom i upustiti se u nešto što odavno želimo. Bez osvrtanja, bez kajanja. Ostaviti jedan svijet za neki drugi svijet. Koliko nas malo učini takav korak? Koliko nas malo ima hrabrosti dok nabrajamo financijske razloge, “zbog djece”, ljubav kao razlog koja zapravo odavno nije ljubav već navika, strah od okoline, strah od samih sebe, strah od ovog ili onog, itd…

Izdvojite vrijeme za sebe, udaljite se od životne situacije da bi je mogli sagledati i odlučiti što je dugoročno najbolje za vas.Zamislite sebe u istoj životnoj situaciji u kojoj ste sada za pet, deset godina. Ako je osjećaj koji ta slika budi u vama dobar, onda ostanite gdje jeste, ako ne-tada je vrijeme za promjene. Izjave poput: “to je moja sudbina” i “nemam sreće u životu” nemaju nikakvu logičku, a osobito magijsku ili ezoteričnu podlogu.

Došli smo na svijet sa željom i sposobnošću da budemo sretni.Nema sudbine koja nam je predoređena kao mi to ne dopustimo ili, u krajnjem slučaju ako ne postanemo žrtvom okolnosti.

Tako, Tarot karta SREĆA ili KOLO SREĆE predstavlja stalne promjene univerzuma,a i pojedinca. Nismo tu da bi nam stalno bilo isto. U sredini karte je točak ili kotač kao predstavnik boginje sreće. Prema Thoth tarotu tarot karta sreća predstavlja stalne promjene, završetke jednog stanja i ulaske u nove životne situacije. Ukazuje na pozitivne promjene. Karta tarota Kolo sreće ima mnogostruko značenje sama za sebe,a i u poveznici s drugim kartama može biti i dobra i loša, uglavnom nosi dobro i sreću.

Glavna značenja su: Sreća i Uspjeh. Promjene. Nestalnost. Preokreti.

Kada se otvori obrnuto njezino značenje je da se možete zateći u nečekivanoj situaciji, jer prethodno niste dobro razmotrili situaciju i osobe oko sebe, te da vas mogu snaći neželjene stvari zbog nesmotrenosti.

U planetama pripada Jupiteru.