TAROT KARTA DESETKA MAČEVA

sudbina.org

Tumačenje-vrsta čitanja tarot karte Desetka mačeva.

U ovom primjeru tumačimo jednu od lošijih karata tarota upravo zbog toga da se spozna kako tarot nije bajka i kako ima dva svoja lice ili točnije mnogo njih.

Tarot i njegov smisao je otkrivanje nevidljivog, davanje smjernica, razotkrivanje istina.Ono što golim okom ne vidimo, ono pred čim zatvaramo oči, može nas kroz tarot probuditi. Skloniji smo pribjeći željenim istinama ili, drugim riječima-lažima, nego pravoj istini. Lažemo, često lažemo, dok nam se čini da najviše o tome slušamo misleći kako se to drugima događa, a nama, eto, srećom, nije. Ili je bolje reći, slagani smo, često, (ili jednom), smo slagani te se odjednom nađemo pred nazovi izborom-oprostiti ili ne, ako nam se taj izbor uopće pruži. A što da oprostimo? Što oprost mijenja? I jesmo li i tu uopće da bi opraštali nečije postpke koji nas slome. Izgleda da nekako jesmo. Laž je uvijek prevara, bila ljubavna, bila poslovna ili neka treća. Za sobom vuče nesreću koja se ne mora odmah ispoljiti, za sobom vuče nepromišljenost i sebičnost, a najgore što uz nju ide jest samoopravdavanje.

Laž je ovdje uzeta kao samo jedan od izvora nesreće koju činimo drugima, koju čine nama. Tarot karta desetka mačeva je jedna od najlošijih karata u tarotu Govori o prisutnosti tuge, zarobljenosti u bolu, suzama te daljnjem nastavku takve situacije. Ako je uspravno okrenuta ostavlja malo mjesta za nadu. Ukazuje na poništavanje sreće, na gubitak onoga u što se vjerovalo kao u najpouzdanije, na prevaru, nanošenje boli, izdajstvo, očaj. Također i na gubitak samopouzdanja koje će se teško vratiti. Unosi nesigurnost u otvaranje ma kako ostale karte bile dobre, ona je narušitelj svega dobrog. Obrnuto okrenuta ta karta daje tračak nade, ali varljive.

Osoba u koju se ne može imati povjerenje pomagat će vam u izlazu…To je jedan od razloga što sam tumačenje ove karte počela sa pojmom laganja. Obrnuta dakle daje vjeru u tek privremen uspjeh u izlaženju iz tegoba