Tarot i tumačenje snova

Tarot karte se koriste kao oblik vidovnjačkog alata za tumačenje i snova vezanih za sadašnjost i budućnost koji, između ostalog, sanjaču omogućuje komunikaciju s drugima čiji su duhovi na različitim mjestima. Tarot preuzima ulogu tumača snova, misli pa čak i emocija. Kada se pogleda raspored karata koje su se otvorile onome tko pita, većinom se prakticira s  devet karata u formaciji tri sa tri te posebna pažnja obraća na simboliku. Ovi simboli mogu uključivati ljude, životinje ili situacije koje se spajaju i daju mogući budući ishod neke situacije vezane za san.

Tarot i tumačenje snova, na primjer, metode su pomoću kojih možemo doći do boljeg razumijevanja samih sebe. U mnogim slučajevima se ne daju jednostavni odgovori na vaše probleme, već nam daju savjete pomoću kojih možemo bolje razumjeti vlastitu situaciju. Uz to, često postoji veliki stupanj subjektivnosti u shvaćanju tarot karata i snova. Kako tumačite ono što vidite u snu ovisi o vašim vlastitim iskustvima, vrijednostima i predrasudama. Ono što vama može značiti jedno, nekom drugom može značiti sasvim drugo. Vrlo je važno precizno prepričati san tarot majstoru ili vidovnjaku da ne bi došlo do pogrešnog tumačenja.

Umijeće tumačenja snova naziva se oniromantija. Dolazi od latinske riječi “onus”, što znači spavanje. Stari Egipćani su se posebice posvećivali značenju i tumačenju snova posebno kada su željeli znati što im budućnost donosi; obratili bi se heliopolitskim svećenicima i prakticirali ono što im je protumačeno. Vjerovanje u snove postoji od kada i čovjek te je i sa znanstvene strane potvrđeno da snovi nisu slučajnost. Tako postoje sudbinski snovi, proročanski, te karmički. Tarot vrlo precizno može protumačiti vaše snove kao i bilo koji odgađaj iz budnog stanja.