9 stvari koje niste znali o astrologiji

Devet nepoznanica o astrologiji

1. Imate više od jednog znaka. Sunčev je znak onaj koji vam je vjerojatno najpoznatiji, ali jeste li znali da imate i mjesečev znak? Mjesečev znak je ono što mi zaista jesmo i što također drugi vide u nama, sama srž našeg bića.

2. Vaš mjesečev znak je znak koji govori o vašim osjećajima. Vaš mjesečev znak predstavlja vaš unutarnji život i simbolizira vaše emocije, reakcije i odgovore na ono što se događa oko vas. Važan je upravo zbog tog snažnog unutarnjeg djelovanja.

3. Vaš rastući ili uzlazni znak predstavlja identitet, prvi dojam koji ostavljate na druge i vašu vanjsku osobnost. Objašnjeno je da su znakovi u usponu prioritetni za naš identitet na način na koji koristimo riječ – ja. Kao što mjesec svojom snagom na unutarnjoj razini, tako ascendentni znak jako djeluje na vanjskoj razini. Iako se jedan od znakova može manifestirati na načine koji čine da djeluje jače od ostalih znakova, nijedan nije moćniji od ostalih.

 

4. Vaš sunčani znak je ono što vas motivira iz srca i dubine duše. To se opisuje kao – ono što uvijek nastojimo postati u životu. Zamišljajte sunčev znak kao “točku” svog života, baš kao što je sunce “točku” na nebu.

 

5. Općenito govoreći, na kompatibilnost znakova međusobno utječu elementi prirode: vatra, zemlja, zrak i voda.Tako i na vaš ljubavni život i ljubavne probleme i sumnje veliki utjecaj ima je li osoba s kojm ste ili s kojom želite biti vaš kompatibilni znak.

 

6. Jeste li rođeni između znakova? Astrolozi se u vezi ovoga razlikuju u svojim tumačenjima. Drugim riječima, ne mora nužno značiti da ste spoj znakova, već da se vjerojatno više identificirate s jednim planetom nego s drugim.

 

7. Stupnjevi znaka ne znače ono što se čini. Vjerojatno ste vidjeli karte rođenja ili natalne karte i horoskope izražene stupnjevima. Međutim, stupnjevi ne označavaju sve karakteristike nekog znaka niti njegovu snagu.

 

8. To što ste rođeni u određenom znaku nema baš puno veze s vašim izgledom – ali znakovi mogu opisati fizički izgled određene osobe, promjene koje činimo i koje nam se događaju. Ovan, na primjer, ima tendenciju da se priklanja crvenoj boji u oblačenju, boji kose, itd…

9. Retrogradni periodi zapravo mogu biti dobri.
Možda ste čuli kako se za retrogradni Merkur traži izgovor nedjelovanja, pasivnosti. Međutim, upravo je takav period dobar za preispitivanje, analize i reorganizaciju posebno na unutarnjoj razini.