Horoskopski znakovi i ljubomora

Horoskopski znakovi se razlikuju ako gledamo na intenzitet ljubomore, pa su neki tako ekstremno ljubomorni i posesivni dok su drugi to u manjoj mjeri ili čak nikako. Stvar je individualne prirode te je ne možemo pripisati isto svakom horoskopskom znaku. Ljubav i ljubomora nisu uvijek povezani kako se to često misli.

Ovo su neke od osnovnih značajki pojedinih zbakova vezanih za njihov intenzitet ljubomore:

OVAN

Kada strasti u vama proključaju, vaše povrijeđeno srce ne bira ni vrijeme ni način kada će i kako pokazati svoju uzavrelu ljubomoru. I nije vas uopće briga što će tko u tom trenutku o vama misliti. Sumnjičavi ste, posesivni i veoma ljubomorni zbog utjecaja vaših vladara Marsa i Plutona, simbola jakih i uzavrelih emocija zbog čega je vaš partner stalno pod prismotrom.

BIK

Vaša posesivna priroda teško podnosi bilo kakav oblik partnerove izdaje, čak i ako je samo ispratio pogledom neki par preplanulih nogu ili prokomentarirao vitku građu neke druge žene. Vaše povjerenje već je uzdrmano, a sumnja izazvana, pri čemu vas ljubomora počinje izjedati. Vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa upravlja moćni Pluton, pa volite imati kontrolu nad partnerom.

BLIZANCI

Vama upravlja planeta logike, Merkur, zbog čega vas ljubomora obuzima rjeđe nego ostale znakove. Međutim, iako ste svjesni svog šarma i utiska koji ostavljate na suprotni spol, jasno vam je da se i vaš partner može naći u sličnom iskušenju. Tada se uključuje vaš “tihi” alarm ljubomore, pa iako ne pravite scene i ne razbijate sve po stanu, poslužićete se vještim “zamkama” kako bi zadržali partnera na svom terenu.

RAK

Iako tako ne djelujete, vrlo ste posesivni i sumnjičavi. Vaš vladar, Mjesec, simbol intuicije, jakih emocija i potrebe za sigurnošću, uvijek vas upozorava kada nešto može ugroziti vaš odnos s partnerom. I zato imate svoj razrađen sistem zaštite od tog, za vas razarajućeg osjećaja. Ako nemate dokaz, jedno vrijeme ćete se primiriti, a ako ga imate, to ćete jako teško podnijeti.

horoskop ljubomora

horoskopski znakovi i ljubomora

LAV

Iako vam imponiraju partneri koji ne mogu ostati neprimjećeni, zbog svoje posesivne prirode ne možete izbjeći ni zamke ljubomore. Predstavnicima vašeg dostojanstvenog znaka upravlja Sunce, simbol ponosa, pa vas partnerova izdaja pogađa, čak i ako se radi o “bezazlenom” flertu. Iako ste svjesni svoje topline, velikodušnosti, ljubomora vas upozorava da se partner lagano ohladio.

DJEVICA

Povod za partnerovu ljubomoru mogu biti vaše veze na poslu, jer tamo uglavnom provodite i najviše vremena. Pod utjecajem vašeg vladara Merkura, simbola komunikacije, ponekad niste ni svjesni koliko uživate u najčešće bezazlenim flertovima sa svojim kolegama. Zbog toga sumnjate i u partnerovu vjernost jer logično zaključujete da ni on nije imun na takve situacije.

VAGA

Iako ne spadate u znakove koji su pretjerano skloni ljubomori, vaš partner ipak neće dobro proći ako mu padne na pamet švrljanje okolo, bilo pogledom, SMS porukama ili na neki drugi način. Iako ste prilično racionalni, vama ipak upravlja Venera, planeta ljubavi pa ne podnosite da vam bilo tko ugrožava odnos sa partnerom. A, ukoliko situacija počne izmicati kontroli, u vama se budi želja za osvetom.

ŠKORPION

Na vrhu ste liste znakova kojima ljubomora svakodnevno zagorčava život. Vaša strastvena, ali vrlo ranjiva priroda pod utjecajem planeta erotičnosti, seksualnosti i jakih emocija, Marsa i Plutona, vaših vladara, burno reagirate i na bezazlene sitnice, koje netko drugi ne bi ni primjetio. Iako ljubomoru prikrivate urođenom samokontrolom, vaš pogled govori više od riječi.

STRIJELAC

Simbol vašeg znaka, strijelac koji odapinje strijelu direktno u metu, na neki način simbolizira i način na koji rješavate eventualne probleme u emotivnoj vezi. Odmah reagirate ukoliko vas vaš ljubavni partner pravi ljubomornom i kažete mu da vam to smeta. Jer, kada biste prešli preko takvih situacija, svjesni ste da neki drugi put možda ne biste bili tako tolerantni.

JARAC

Iako tako ne djelujete, jako ste ranjivi i pogađaju vas situacije u kojima vas partner (ne)svjesno pravi ljubomornom. Naravno, to ne pokazujete i patite u sebi jer vam je povrijeđen i ponos i narušeno dostojanstvo. Ukoliko uspijete prebroditi bure i oluje u vlastitoj duši, postajete oprezniji. Međutim, prevaru ne opraštate, pa ukoliko partnera uhvatite na djelu, to je kraj.

VODENJAK

Teško podnosite situacije u kojima trebate pokazati svoje slabosti. Vašim znakom upravlja Uran, planet flerta i avantura, pa birate partnere koji će moći tolerirati vaše hirove. Ali, ukoliko ste zbog osobe koju volite došli u situaciju da vas obuzme plamen ljubomore, potrudit ćete se da to prikrijete i svojim ponašanjem i načinom komunikacije s njom.

RIBE

Vašim hipersenzibilnim znakom upravlja Neptun, simbol zanosa, zaljubljivanja i romantike, pa se potpuno predajete partneru koga volite. Ipak, zbog toga vas je lako i povrijediti. Ako zbog osobe do koje vam je stalo osjetite trn ljubomore, prvo počinjete preispitivati sebe i svoje postupke. Prevaru biste možda i oprostili, ali osjećaj da se slična situacija može ponoviti, ne da vam mira.

Izvor: http://extra.ba