Tarot karta Vitez pehara

 

Vitez pehara tarot

Vitez pehara ima više značenja, a jedno od njih je:
Onaj koji promatra stvari, istražuje, doznaje što želi doznati. Istražiti i promatrati nekoga ili neku situaciju strpljivo i kreativno. U šalici koju drži vitez vidi se riba, on je počinje promatrati s velikim zanimanjem. Značenje ovog prikaza ukazuje na to da se negdje dogodio početak novog istraživanja ili promatranja; drugo značenje za prikaz ribe ukazuje na osobu koja voli prirodu i suosjeća s nekim bez obzira je li to prijatelj, neprijatelj, voljena osoba; takve su osobe ljubazna i nježna ljudska bića. Onaj tko proučava kako bi pronašao skrivenu istinu. Onaj tko pokušava pronaći i istražiti istinu skrivenu u lažima. Onaj tko traži informacije ili istinu koja će donijeti spas. Onaj tko vjeruje u stvarnost, djelovanje, razinu vlastite inteligencije, svoje iskrenosti i prestiža. Osoba koja idejama daje oblike i u njima otkriva skrivena značenja.
Onaj tko spremno naleti na ideje o određenoj situaciji i provjeri ih radi otkrivanja bilo kakvih novih informacija. Onaj tko brine, obrađuje i njeguje stvari od svoje važnosti i interesa, posebno živa bića, i onaj koga privlači milost i nevinost bilo kojeg stvorenja. Vitez pehara nosi ljubav, a simbol je pehar u ruci, nosi i donosi ljubav u nečiji život i poklanja je, daje svim srcem.

Značenja za ljubav Viteza pehara: Osloboditi se brige i tjeskobe i sumnje u ljubav i strast nekoga, a zatim strpljivo i pažljivo promotriti onoga u koga sumnjate, u čiju ljubav sumnjate, biti otvoreni u pokazivanju svojih osjećaja, dati važnost osobi do koje vam je stalo, predstaviti se onakvi kakvi jeste bez straha da ćete biti odbijeni, ali sa strpljivošću onih kojima je dovoljno stalo, jer na kraju vas čeka nagrada. Nešto možda dugo čekate no Vitez pehara u poveznici s drugim dobrim tarot kartama nosi sreću i dobre vijesti, ali daje i savjte o ustrajnosti i dubini istraživanja svojih predrasuda, sumnji i nepovjerenja prema voljenoj osobi.